Gebruikers & teams

Voeg gebruikers of teams toe en bepaal hun profielrechten. Gebruikers zijn iedereen die toegang nodig heeft tot het InviteDesk-platform of de mobiele applicatie — in het algemeen de mensen die de events moeten beheren of mensen moeten uitnodigen. Users & Teams vindt u in het uitklapmenu van het tabblad “Settings” in de bovenste balk:

Op deze pagina:

Users

Overzicht & acties

Filters

Acties

Rechts in het onderdeel users ziet u de volgende iconen:

Rechts van uw gebruikers ziet u de volgende iconen:

Tip: wilt u de toegang voor een bepaalde gebruiker intrekken, dan kunt u die gebruiker gewoon deactiveren. Vindt u die gebruiker later opnieuw nodig (filter op inactieve gebruikers), dan zet u hem weer op actief, op voorwaarde dat er voldoende gebruikerslicenties beschikbaar zijn. Zo verliest de gebruiker zijn of haar wachtwoord niet en behoudt u de geschiedenis van deze gebruiker.


Een nieuwe gebruiker toevoegen

Door rechts van het onderdeel “Users” op het “+”-teken te klikken, voegt u een nieuwe gebruiker toe.

U ziet dan het volgende:

Wanneer u de bovenstaande stappen doorlopen hebt, klikt u onderaan op “Save”. Deze nieuwe gebruiker wordt dan aan uw gebruikers toegevoegd.


Nieuwe gebruikers importeren

Door rechts van het onderdeel “Users” op het onderstaande icoon te klikken, importeert u nieuwe gebruikers in InviteDesk met een Excel-bestand.

Het systeem leidt u door een eenvoudige wizard:

Upload:

Kies uw bestand (maximaal 10.000 rijen per Excel-bestand) en bepaal of de eerste regel van uw Excel-bestand gewoon gegevens bevat dan wel de titels van uw kolomnamen.

Selection:

Excel validation:

In deze stap bepaalt de wizard hoeveel geldige gebruikers er in het Excel-bestand staan. We geven aan welke mailadressen dubbel zijn, al bestaan of onvolledige gegevens bevatten. Is dat het geval, dan ziet u wat er fout is, bijvoorbeeld “E-mail is empty”.

Klik onderaan op “Finish” wanneer u klaar bent. Deze gebruikers worden dan aan uw gebruikers toegevoegd.


User Rights Profiles

Overzicht & acties

Acties

Rechts in het onderdeel user rights profiles ziet u het volgende icoon:

Rechts van uw gebruikersrechtenprofielen ziet u de volgende iconen:


Een nieuw gebruikersrechtenprofiel aanmaken

Door rechts van het onderdeel “User rights profiles” op het “+”-teken te klikken, voegt u een nieuw gebruikersrechtenprofiel toe. U ziet dan het volgende (u krijgt dit scherm ook wanneer u een bestaand gebruikersrechtenprofiel wilt bewerken):

Hieronder een gedetailleerde uitleg over alle opties:

1. Tabblad Events

Events:

*Combinaties voor “View target as totals” — combinatie met het recht “Access to all invitees/attendees”: is dat geactiveerd, dan ziet de gebruiker hetzelfde als een event owner (u mag alle uitnodigingen zien, dus u ziet de totalen net zoals een event owner of een beheerder — zo ziet u hetzelfde als een event owner zonder er een te zijn). Is het gedeactiveerd, dan wordt er gecontroleerd of de gebruiker toegang heeft tot unallocated tickets: is “Access to unallocated tickets” geactiveerd, dan is het target of doel de som van de unallocated tickets plus dat van uzelf als ticket holder; is het gedeactiveerd, dan is het target of doel de som van de gebruiker als ticket holder — in dat geval ziet de gebruiker alleen zijn eigen totaal.

Invitation lists:

Een korte samenvatting van wat u op de invitation list ziet, afhankelijk van de vraag of u de event owner bent:

Tickets:

Surveys:

Public Pages:

Frontdesk:

2. Tabblad Address Book

3. Tabblad Users & Teams

Zijn alle 3 de schuifknoppen gedeactiveerd, dan ziet de gebruiker het onderdeel “Users & teams” niet in het menu.

4. Tabblad Other

Templates:

Reports:

Settings:

5. Tabblad Mailing campaigns

Mailing campaigns:

Recipient lists:

Wanneer u de bovenstaande stappen doorlopen hebt, klikt u onderaan op “Save”. Dit nieuwe gebruikersrechtenprofiel wordt dan aan uw onderdeel met gebruikersrechtenprofielen toegevoegd.


Teams

Overzicht & acties

Acties

Rechts in het onderdeel teams ziet u het volgende icoon:

Rechts van uw teams ziet u de volgende iconen:


Een nieuw team toevoegen

Door rechts van het onderdeel “Teams” op het “+”-teken te klikken, voegt u een nieuw team toe. U ziet dan het volgende (u krijgt dit scherm ook wanneer u een bestaand team wilt bewerken):

Wanneer u de bovenstaande stappen doorlopen hebt, klikt u onderaan op “Save”. Dit nieuwe team wordt dan aan uw onderdeel teams toegevoegd. U kunt nu indien nodig gebruikers aan een specifiek team toevoegen (zie “Een nieuwe gebruiker toevoegen” hierboven).