Bewaarbeleid voor gegevens

Met het bewaarbeleid voor gegevens beheert u inactieve contacten automatisch: u schakelt de automatische opschoning in of uit, verplaatst deze contacten na een periode van inactiviteit naar de prullenbak en verwijdert ze definitief na een vastgelegd aantal dagen.

Deactiveert u de schuifknop, dan worden er geen contacten automatisch verwijderd. Activeert u de schuifknop, dan verschijnen er extra configuratieopties:

Met de bewaartermijn van eventgegevens bepaalt u wanneer een event wordt gearchiveerd. De standaardwaarde is 30 dagen.

image-20260925-083226.png

Fase 1: contacten naar de prullenbak verplaatsen

Is dit ingeschakeld, dan worden inactieve contacten na een vastgelegde periode automatisch naar de prullenbak verplaatst (stel een waarde tussen 1 en 40 maanden in). De laatste activiteit van een contact wordt bijgewerkt telkens wanneer het contact met het systeem interageert, waaronder: acties van deelnemers (check-in, check-out, groepsgewijs in- en uitchecken), acties in het address book (een contact aanmaken of herstellen) en acties rond uitnodigingen (een contact aanmaken, een uitnodiging bevestigen of weigeren, registratiegegevens bijwerken enzovoort).

Notifications: geef een of meer ontvangers op die een melding moeten krijgen wanneer er contacten naar de prullenbak gaan.

Fase 2: contacten definitief verwijderen

Zodra contacten in de prullenbak zitten, worden ze na een vastgelegde periode definitief verwijderd (standaard 60 dagen; toegestaan bereik: 10 tot 60 dagen). Na die periode zijn de contacten definitief verwijderd en kunnen ze niet meer hersteld worden.

Bewaartermijn van eventgegevens (betaalde functie)

De bewaartermijn van eventgegevens is een betaalde Platinum-functie. Wilt u deze functie activeren? Neem dan contact met ons op.

30 dagen na afloop van een event wordt het event automatisch gearchiveerd en worden de deelnemersgegevens geanonimiseerd: namen en registratiegegevens van deelnemers worden geanonimiseerd en e-mailstatistieken worden verwijderd.

De standaardwaarde is 1 maand, maar u kunt zelf instellen hoeveel maanden na afloop van een event de deelnemersgegevens worden geanonimiseerd. Hebt u deelnemersgegevens langer nodig (bv. voor opvolging of facturatie)? Verhoog de waarde dan voordat de huidige termijn verstreken is. Deze instelling staat los van de automatische opschoning van contacten hierboven.